Zákaznická podpora:792 365 395info@termihracky.cz
Měna
CZK

Zahradní trampolína: 3 důvody, proč si ji pořídit a jak vybrat tu pravou

Zahradní trampolína může být skvělou formou trávení volného času s rodinou a přáteli. Trampolíny můžete pořídit v nejrůznějších velikostech, a díky tomu uspokojit své potřeby a potřeby vaší rodiny a známých. Přinášíme vám ty nejdůležitější informace o trampolínách, které vám pomohou vybrat tu nejlepší. 

Proč mít trampolínu na zahradě?

Venkovní trampolína je skvělým způsobem, jak přinést zábavu a pohyb do vaší zahrady. 

  1. Zábava: Skákání na trampolíně baví každého, protože přináší uvolňující pocit svobody. Navíc díky skákání zapojíte do pohybu všechny svaly v těle, můžete zlepšit koordinaci pohybů a zapracovat na své vytrvalosti.
  2. Čas strávený venku: Nedaří se vám svou rodinu dostat ven ani, když je venku hezky? S trampolínou to půjde snadno. Uvidíte, že jakmile ji budete mít na zahradě, zaklapnou se všechny počítače, odloží mobily a vypnou televize jen, aby se mohl čas trávit venku skákáním a blázněním. 
  3. Společné trávení času: Trampolíny pro děti i dospělé umožňují trávit rodinný čas společně, a to nejen ve všední dny. Tato věcička skvěle poslouží jako zábavné vyplnění času během oslav a setkání s přáteli.

muz-zena-skakajici-trampolina

Na co si dát při výběru pozor?

  1. Velikost: Před tím, než si trampolínu zakoupíte, pečlivě zvažte, kam ji umístíte a jaký prostor pro ni máte k dispozici. Dbejte, aby bylo kolem trampolíny dostatek místa a nedošlo ke střetu se stromy, ploty nebo například stěnou budovy.
  2. Bezpečnost: Trampolína je zábavná, ale nejedná se o žádnou hračku. Při jejím užívání byste měli dbát zvýšené bezpečnosti. Při nákupu zkontrolujte, zda má konkrétní produkt pevnou konstrukci, odolné pružiny a zda je součástí balení ochranná síť, která by měla být pevná a neporušená. 
  3. Kvalita: Některé levné trampolíny mohou být vyrobeny z nekvalitních a málo odolných materiálů, jejichž používání může být nebezpečné. Zainvestujte raději do dražší, ale kvalitní trampolíny, která bude dlouho odolávat vnějším vlivům a jen tak snadno se nepoškodí.
  4. Limit hmotnosti: Při výběru zvažte, kdo přesně bude trampolínu užívat. Pokud vybíráte dětskou trampolínu, kterou nebudou používat dospělí, můžete vybírat z produktů, které unesou menší hmotnost. Existují ale také velké trampolíny pro těžší osoby nebo více osob, které mají vyšší nosnost. 
  5. Montáž: Při výběru produktu zvažte, jak náročná bude jeho montáž a následná údržba. Existují trampolíny do země (zapuštěné trampolíny), které jednou nainstalujete a více méně se o ně nemusíte starat. Poté jsou jiné trampolíny, které je nutné po sezóně složit a uklidit, aby nedošlo k jejich poškození povětrnostními vlivy. Je třeba také zvážit, jaké náhradní díly na trampolínu pořídit, abyste je mohli hned použít v případě nutnosti. Jedná se například o žebřík k trampolíně, náhradní skákací podložku, kryt pružin trampolíny nebo ochrannou síť k trampolíně.

Jaké jsou druhy trampolín?

Trampolíny můžeme rozdělit podle toho, k čemu se užívají, podle jejich velikosti, konstrukce a dalších faktorů.

Zahradní trampolíny

Slouží k venkovnímu používání a většinou jsou vybaveny ochrannou sítí kolem skákacího okraje s pružinami, která zabrání spadnutí osoby na tvrdou zem. Tyto trampolíny jsou ideální, pokud chcete trávit zábavnou formou čas venku s přáteli a rodinou.

Dětské trampolíny

Trampolíny pro děti jsou maximálně bezpečné a vyznačují se charakteristikami, jako je ochranná síť a další bezpečnostní prvky, jako jsou například polstrované okraje, bezpečnostní madla a podobně. Tyto trampolíny mají také nižší výšku a jsou vyráběny ve speciálním designu pro děti. Navíc mají také menší limit hmotnosti, který se liší podle toho, jaké věkové kategorii dětí je trampolína určena.

detail-detske-nohy-skakani-trampolina

Jumping trampolíny

Toto jsou výrobky určené pro cvičení, fitness a aerobic. Můžete se setkat také s názvy jako vnitřní, mini, sportovní nebo fitness trampolína. Tyto výrobky pomáhají minimalizovat tlak a stres na klouby a páteř při cvičení, pomáhají budovat svalovou hmotu, zlepšovat koordinaci a rovnováhu a zvyšovat fyzickou vytrvalost.