Zákaznická podpora:792 365 395info@termihracky.cz
Měna
CZK

Elektrické autíčko pro děti: 6 důvodů proč jej pořídit

Elektrické autíčko není jen hračka. Jedná se o výrobek, který může mít řadu pozitivních vlastností pro vývoj dítěte a díky kterému zažije mnoho nového. Tady jsou důvody, proč byste měli tuto hračku svému malému pokladu pořídit. 

1. Rozvíjí motorické dovednosti

Moderní elektrická autíčka podporují motorické dovednosti dítěte, a to díky tomu, že je nuceno používat ruce a nohy zároveň. Naučí se rychle reagovat a rychle používat pedály, jako je brzda a plyn. Zároveň procvičuje koordinaci rukou a očí. 

2. Jedná se o aktivní způsob hry

Dětské elektrické autíčko donutí vaši ratolest pohybovat se a trávit čas na čerstvém vzduchu. Autíčka tedy rozvíjí fyzickou aktivitu a mohou prospívat celkovému zdravotnímu stavu dítěte. Vaše malé štěstí se bude těšit na každý den, kdy si s hračkou užije spoustu zábavy. 

3. Rozvíjí sociální interakce

Když se vaše dítě bude o radost z ježdění v elektrickém autíčku dělit s ostatními, bude rozvíjet sociální dovednosti, které mu do života mohou přinést spoustu kamarádů. Navíc se dítě učí spolupráci s ostatními. 

4. Učí o dopravě

V tak nízkém věku ještě není úplně nutné vyznat se na silnicích, nicméně, jízda v elektrickém autíčku pro děti může vaší ratolesti pomoci pochopit pravidla na silnici, která mu mohou být užitečná v budoucnu, až se bude učit dovednostem řízení. 

5. Zvyšuje sebevědomí

Nepodceňujte pocity dítěte, které má radost z toho, když se naučí něčemu novému, jako je například právě ovládání elektrického autíčka. Pocit zvládnutí nové dovednosti může dítě motivovat k dalšímu učení. 

6. Rozvíjí kreativitu

Hra s elektrickým autíčkem může pomoci dítěti rozvíjet kreativitu a představivost prostřednictvím tvorby nejrůznějších rolí. Nechte vaše děťátko, ať zkusí samo navrhnout, co by se s hračkou dalo podniknout.

holcicka-ridici-elektricke-auticko_1

Tip! Fascinuje vaše dítě pohled na traktor, který kolem vás projíždí? Můžete mu udělat radost a pořídit mu dětský elektrický traktor.

Jak vybrat elektrické autíčko

Při výběru hračky je nutné brát v úvahu několik faktorů, abyste si byli jistí, že je vaše dítě v bezpečí a hračka je pro něj vhodná. Zde uvádíme několik tipů, jak co nejlépe vybrat.

  • Dbejte na věk a velikost dítěte: To je důležité pro výběr správné velikosti a nosnosti autíčka. 
  • Zvažte terén, ve kterém se bude dítě pohybovat: Autíčka se vyrábějí nejen do exteriéru, ale některé z nich je možné použít také uvnitř. 
  • Zajistěte bezpečnost: Při koupi zkontrolujte, jak je autíčko zabezpečeno. Má bezpečnostní pásy, omezení rychlosti a dálkový ovladač pro rodiče, který umožňuje kontrolu jízdy? 
  • Zvolte výkon: Některá autíčka vydrží déle, některá kratší dobu. Pokud chcete, aby si vaše dítě hrálo delší dobu, pořiďte elektrické autíčko, které po jednom nabití vydrží i několik hodin.
  • Vyberte vhodný design: Má vaše dítě nějakého hrdinu nebo jiné oblíbené postavy? Pořiďte mu autíčko, které je vyrobeno v designu, přibližujícímu se animovaným filmům nebo postavám z knih. 
  • Zjistěte, jaké zkušenosti mají s hračkou ostatní: Na internetu je dnes možné dohledat spoustu recenzí ke konkrétním produktům. Dejte si na čas a vyberte autíčko, které má minimum negativních ohlasů. 
  • Zvažte cenu: Některá autíčka jsou drahá jen proto, že jsou vyrobena pod určitou značkou. Zvažte svůj rozpočet a vyberte hračku, která odpovídá vašim finančním možnostem a zároveň splňuje další vaše požadavky.

Druhy dětských elektrických autíček

Na trhu můžete najít několik druhů elektrických autíček, která se liší svým designem a využitím. Podívejte se, mezi čím můžete vybírat.

  1. Autíčka na ovládání rodičem – zajistí kontrolu nad vozidlem z dálky
  2. Samostatná elektrická autíčka  – jsou určena pro starší děti, u kterých je méně pravděpodobné, že by řízení samy nezvládly
  3. Elektrická autíčka s dvojitým pohonem – některé hračky jsou vyrobeny s pohonem na přední i zadní kola, což může pomoci ovládat autíčko v nerovném terénu
  4. Quad elektrická autíčka jedná se o čtyřkolky, které umožňují stabilní jízdu na nerovném povrchu
  5. Autíčka s efekty – u některých modelů můžete najít funkce, jako jsou například zvuky, světla, klakson nebo hudba
  6. Dětská elektrická autíčka s manuálem i ovladačem – některé hračky nabízí kombinaci manuálního ovládání a dálkového ovladače, což umožňuje střídání ovládání dle potřeby

chlapec-ridici-elektrickou-ctyrkolku_1

Tip! Pokud patříte mezi milovníky motorek, máme pro vás dobrou zprávu. Svému dítěti můžete pořídit nejen autíčko, ale také senzační elektrickou motorku.