Zákaznická podpora:792 365 395info@termihracky.cz
Měna
CZK

Vzdělávací hračky - musí je mít i Vaše dítě?

 

Při výběru nové vzdělávací hračky pro dítě stále častěji požadujeme, aby nejen potěšilo, ale také mělo pozitivní dopad na jeho vývoj. Bohužel ne všechny hračky, které se nazývají vzdělávací, skutečně plní slib výrobce. Až donedávna se zdálo, že ti, kteří vydávají zvuky, září a reagují například stisknutím tlačítka, se v této roli chovají nejlépe. Pravděpodobně každý rodič ví, že takový dárek lze získat hlavně od bezdětných přátel nebo členů rodiny, kteří neznají „noční můru“ poslouchat stejnou melodii nebo zvuky syntetických zvířat den co den.

c248ad98f5dce73271da0214e5bb6e46,750,0,0,0

 

Používání takové hračky má často málo společného s hrou a vzděláváním, je to spíše náhodné stisknutí tlačítek. Vzdělávací hračky samozřejmě nejsou jen interaktivní hračky. V této skupině najdeme také deskové hry, tematické sety, hlavolamy, puzzle, hračky na cvičení obratnosti.

Kuličková dráha – rytířský hrad, 79 dílů 2

Stále častěji se rodiče zajímají také o elektronické hračky, tj. tablety a notebooky vytvořené s ohledem na děti, mohou vypadat obzvláště atraktivní, protože mají studijní programy, nebo vzdělávací hry.

Někteří rodiče nebo prarodiče věří, že vzhledem k vysoké ceně těchto zařízení mají nejlepší vliv na vývoj. Stojí však za to podívat se na jejich dopad v širších souvislostech.