Zákaznická podpora:792 365 395info@termihracky.cz
Měna
CZK

Dřevěné hračky pro děti - proč jsou čím dál více oblíbené?

 

Hra je velmi důležitá pro správný vývoj dítěte. Z tohoto důvodu je pro rodiče tak důležité vybrat si ty správné hračky, které co nejvíce rozvíjejí dovednosti, koordinaci, mobilitu a kreativitu jejich dětí. V dnešní době najdete mnoho atraktivních hraček, které, i když jsou mezi dětmi velmi oblíbené, nemají žádnou přidanou hodnotu pro hraní a někdy negativně ovlivňují vývoj dítěte.

Přírodní hračky ze dřeva jsou odpovědí na rostoucí potřebu hodnotných, odolných a vývojových pomůcek pro děti. Zjistěte, které dřevěné hračky nabídnout vašemu dítěti a proč jsou lepší než ostatní hračky vyrobené z jiných materiálů.

Proč si vybrat dřevěné hračky pro dítě?

Obrovský jeřáb ze dřeva, 100 cm 4

 

Hračky ze dřeva jsou pro malé děti dobrou volbou z několika důležitých důvodů. Výhodou těchto hraček je především jejich přirozenost - dřevo je pro děti bezpečné díky téměř nulové možnosti alergických reakcí. Kromě toho je dřevo odolným a trvanlivým materiálem pro výrobu hraček - vydrží i „ničivé“ akce dětí při intenzivní hře a přitom zůstanou nezměněné. Dřevěné hračky je velmi obtížné poškodit. Díky tomu mohou dřevěné hračky sloužit mnoho let, což se zřídka kdy vyskytuje u hraček z plastu. Ačkoli jsou hračky ze dřeva jednoduché konstrukce, vypadají hezky a zároveň jejich estetika nepůsobí rušivě. Určitě si stále pamatujete své staré dřevěné hračky malované v různých barvách a jistě ji je někteří z vás stále nechávají na památku jako krásné umělecké dílo. Díky univerzálnímu vzhledu dřeva hračky z něj nikdy nevyjdou z módy a jsou pro děti kultovní volbou.

unnamed

 

Co je důležité z pohledu rodičů - přírodní hračky pro děti postrádají interaktivitu, tak v dnešních hračkách pro batolata všudypřítomných. Zdánlivě atraktivní hračky vytvářejí příliš mnoho podnětů, které mohou zatěžovat nervový systém dítěte, což je může dráždit a můžou mít potíže se soustředěním. Přírodní hračky naopak inspirují děti k samostatnému plánování hry, vyvolávají jejich schopnost samostatného rozhodování a mají pozitivní vliv na nervový systém miminek.

 

Jaké dřevěné hračky pro dítě koupit?

Rodiče mají u dětí obrovský výběr přírodních hraček určených pro různé věkové skupiny. Můžete si vybrat z různých variant podle oblíbenosti, věku nebo poznávacími schopností dítěte. Při výběru hračky ze dřeva byste měli v první řadě věnovat pozornost potřebám, zájmům a vývojovým trendům dítěte. Sortiment dřevěných hraček zahrnuje hračky pro chlapce i dívky. Můžete také najít univerzální dřevěné hračky, které budou vhodné pro každé dítě bez ohledu na jeho pohlaví.