Zákaznická podpora:792 365 395info@termihracky.cz
Měna
CZK

Jaké dětské hračky pro batole? Pár nejzajímavějších tipů

V prvních měsících života se děti vyvíjejí velmi dynamicky - rozvíjí se jejich zrak, sluch, koordinace očí a rukou. Zajímá vás, jaké hračky pro kojence nejlépe stimulují vývoj dítěte, budují pocit bezpečí a podporují proces senzorické integrace? Podívejte se na našeho průvodce!

Měkké plyšové hračky, tj. Stimulace smyslu zraku a dotyku

 

Barevné medvídky, roztomilé králíčky, lišky, plyšové kachny - to jsou nejoblíbenější dětské hračky, které mohou dokonale ovlivnit vývoj dítěte. V prvních měsících života stojí za to vybírat si hračky v kontrastních barvách, protože dítě od 1 do 3 měsíců věku vidí pouze černé a bílé barvy.

 

V pozdější fázi vývoje můžete investovat do barevných plyšových hraček, které úžasně stimulují smysl zraku. Měkké plyšové medvídky vyrobené z jemných tkanin a zdobené kožešinou nebo majícími malé prvky, také skvělou oporou dotyku a koordinace očí a rukou. Je třeba si uvědomit, že v období mezi 5 a 7 měsíci věku se batole dívá zvláště na hračky a zkoumá je dotekem.

 

Chrastítka - rozvoj sluchu a další

 

Další skupina hraček, která pozitivně ovlivňuje vývoj dítěte, v současné době přijímá velmi roztomilé plyšové hračky ve formě medvídka, myši nebo králíčka. Chrastítka plná barevných kuliček přitahují pozornost dítěte, podporují správný vývoj zraku a zároveň dokonale stimulují smysl sluchu. Batole reaguje velmi rychle na zvuky chrastítka a začíná se usmívat na samotný pohled na hračku. Pozitivní dopad na vývoj sluchu dítěte je umocněn například šustícími prvky vyrobenými ze syntetických tkanin, které poskytují další zajímavý stimul.

Hudební skříňky nebo jaké hračky pro kojence podporují rozvoj sluchu

Hračky produkující zvuk jsou velmi širokou skupinou produktů, mezi nimiž hudební skříňky zaujímají přední místo. Hračky, které vydávají melodické ukolébavky, lze nyní nalézt v různých formách, např. Medvídci, kteří visí nad postýlkou. Tlumené zvuky mají pozitivní dopad na mnoho aspektů života dítěte - podporují správný vývoj sluchu, mají uklidňující účinek, vytvářejí pocit bezpečí a také vám pomáhají usnout.

Přikrývky - plyšové - jak podpořit proces smyslové integrace?

Chcete komplexně podporovat vývoj vašeho dítěte a zajímá vás, jaké dětské hračky budou fungovat nejlépe? Sázejte na plyšovou deku, kterou lze také použít jako ruční loutku. Měkký materiál zdobený malými prvky podporuje rozvoj pocitu dotyku a barevné prvky mají pozitivní vliv na zrak dítěte, díky čemuž tato multifunkční hračka dokonale podporuje proces smyslové integrace spočívající ve schopnosti přijímat a zpracovávat mnoho podnětů současně. Přikrývka může také vytvořit pocit bezpečí a usnadnit usínání v postýlce.