Zákaznická podpora:792 365 395info@termihracky.cz
Měna
CZK

6 tipů pro výběr dokonalého plyšáka pro vaše děťátko

Děti, stejně jako dospělí, zažívají během svého života radostné, ale i smutné chvíle. A právě plyšová hračka bývá prvním dětským kamarádem, který pomáhá dítěti procházet nejrůznějšími situacemi.

Občas se ale stane, že dítě dostane hračku, která se mine účinkem a skončí někde na dně krabice s hračkami. 

V tomto článku najdete několik tipů, jak předejít zbytečnému nepořádku a vybrat plyšového kamaráda, kterého bude vaše ratolest milovat. 

Jak tedy plyšáka správně vybrat? 

 

1. Vyhněte se hračkám, které obsahují nebezpečné části

Jistě chcete, aby bylo vaše dítě v bezpečí vždy, a to i když se zrovna nedíváte. Při výběru plyšáka je důležité, aby hračka neobsahovala dlouhé provázky, které by mohly představovat riziko uškrcení. 

U některých plyšáků najdete také odnímatelné části, které by mohlo dítě spolknout a v nejhorším případě se udusit. Vyhněte se tedy hračkám, které takové komponenty obsahují. 

Pokud vybíráte plyšovou hračku pro kojence nebo batolata, vyberte takovou, která má našitý čumáček a oči, které jsou bezpečnější než plastové, jako je tomu například u plyšového králíčka Millyho.

plysovy-kralicek-milly-termihracky-cz

zdroj: termihracky.cz

 

2. Vyberte kvalitní hračku

Pokud si vaše dítě plyšáka oblíbí, je jisté, že jej u sebe bude mít pořád. Proto musí hračka vydržet i to nejdrsnější zacházení. Kvalitní hračky nejen, že vydrží déle, ale vypadají lépe a je bezpečnější si s nimi hrát.

Kvalitnější hračky mají také pevnější švy, které pomáhají jednotlivým částem držet při sobě. Je tedy méně pravděpodobné, že by dítě utrhlo plyšákovi některou z končetin, nebo se dostalo k výplni hračky a spolklo ji. 

 

3. Zvolte vhodný materiál

Materiál nepodceňujte. Hračka by měla být na dotek příjemná a uklidňující. S plyšáky děti často spí, proto je vhodné, aby byla hračka hebká a měkká. 

Dítě, které je občas frustrováno, může s hračkou také házet kolem sebe nebo s ní uhodit někoho v okolí. Hračka by tedy neměla obsahovat nic, co by mohlo někoho zranit. 

Materiál hračky má také vliv na trvanlivost barev. Například polyester dobře uchovává barvy, takže hračky, vyrobené z tohoto materiálu, bývají velmi dlouho barevně nezměněné. 

Například u nádherně barevné panenky Hannah by bylo její vyblednutí skutečně na škodu.

panenka-hannah-termihracky-cz

zdroj: termihracky.cz

 

4. Popřemýšlejte nad velikostí a hmotností plyšové hračky

Při výběru velikosti hračky zvažte věk dítěte, ale také její funkci. Větší plyšáci jsou skvělí na mazlení a působí obzvlášť uklidňujícím dojmem. Malí plyšáci se na druhou stranu snadno přenášejí a je snadnější brát je s sebou na cesty.

Před koupí hračky si uvědomte také velikost prostoru, ve kterém bude dítě s hračkou trávit nejvíce času.

 

5. Zvažte druh hračky z plyše

Popřemýšlejte nad tím, zda dítěti pořídíte plyšáka ve formě zvířátka nebo osoby. 

Někteří plyšáci jsou jasně zářiví, veselí a vybízejí děti, aby se také cítili radostně. Jiné hračky mají zase uklidňující rysy, které děti uzemňují a dávají jim pocit jistoty. 

Plyšové hračky mohou být vyráběny v neutrálních barvách s jemnějšími obrysy a podporovat v dítěti klid, zatímco hračky s jasnějšími barvami hranatějších tvarů vybízejí děti k větší aktivitě.

 

6. Podpořte přirozený zájem dítěte

Při výběru plyšové hračky se zamyslete také nad tím, co má dítě rádo. Má například rádo vodní živočichy? Pak byste mu jistě udělali radost modrou tančící chobotnicí

Nebo ho fascinují pejsci, kočičky či by chtělo mít po svém boku plyšovou kamarádku či kamaráda v lidské podobě? 

Promyšlená hračka si získá srdce dítěte a stane se opravdu zvláštním pokladem, proto výběr nepodceňujte.