Zákaznická podpora:792 365 395info@termihracky.cz
Měna
CZK

Jak zajistit, aby dítě dobře spalo?

Mnoho dětí před spaním obtížně usíná a má problém se uklidnit. Často se rodiče na dítě zlobí, a to nepomáhá dítě uklidnit. Jak docílit toho, aby naše dítě dobře spalo a snadno usnulo ve své posteli? Mnoho rodičů také zajímá, kdy je spánek dítěte regulován. Neexistuje na to žádné pravidlo, ale existuje řada způsobů, jak usnadnit vašemu miminku klidný spánek!

 Opravdu stejná doba uspávání, má dobrý vliv na spánek dítěte?

 Rutina je nejlepší způsob, jak u kojence zajistit dobrý spánek, což je u kojence velmi obtížné zavést, protože miminko má své hodiny, když je hladové nebo unavené. Vyplatí se však začít zavedením pevných hodin stravování. Zpočátku vaše miminko možná nebude chtít jíst, ale časem si zvykne a pochopí, že je čas naplnit bříško. Před usnutím byste se také měli postarat o správné rituály. Bzučení ukolébavky nebo masáž po koupání jsou jedny z možností. To dává dítěti pocit klidu a bezpečí.

277

Jsou potřeba rituály před spaním, aby vaše dítě lépe spalo?

 Miminka usínají, jen když jsou uvolněná, takže pokud spánek miminka plánujete, dbejte na to, abyste se uklidnili a uvolnili. Díky tomu miminko rychleji usne. Vypněte hlasité zvuky kolem sebe, vzdejte se společného sledování pohádek a nahraďte tento čas jemnou hudbou a tichou konverzací s dítětem v místnosti, kde usíná. Miminkům se líbí matčin hlas, díky němu se cítí bezpečně, takže s nimi mluvte a vyprávějte různé příběhy.

Szumiacy-krolik-Milus-Szumisie (1)

Nejlepší kamarád miminka? Plyšová hračka

 Miminko je velmi vázáno na pachy, proto je tak důležité, aby mělo plyšáka, se kterým usíná. Má pro dítě vůni spojenou s pocitem bezpečí a klidu, a právě tento pocit mu umožňuje zklidnit se a rychleji usnout. Zajímavým pomocníkem při uspávání miminka je šustící přituláček, který má pozitivní vliv na dobrý spánek dítěte.

Szumis-z-bajkami-rozowy-Szumisie (1)

Jak připravit dětský pokoj na spaní?

 Před usnutím by se měl dětský pokoj vyvětrat. Vyplatí se také dbát na vhodnou teplotu v místnosti, nejlépe kolem 20 stupňů. Pokud dáváme dítě v noci spát, mělo by se zapnout doplňkové osvětlení. Děti se velmi často bojí tmy a nedostatek světla zvyšuje pocit úzkosti.