Zákaznická podpora:792 365 395info@termihracky.cz
Měna
CZK

Odrážedlo, čili první vozidlo pro malé dítě

Co je to odrážedlo?

foto_add-32226

detail produktu zde:  https://www.termihracky.cz/odrazedlo-hasici-red/

Odrážedlo je hračka pro malé děti, často označovaná jako první kolo nebo terénní kolo se třemi/čtyřmi koly. Obvykle se vyznačuje jednoduchou, ale stabilní konstrukcí, díky čemuž se na něm batolata cítí bezpečně a hlavně pohodlně. Proto na něj touží nasednout a dát se do pohybu! Dítě se na odrážedle pohybuje intuitivně - odráží se nohama od povrchu.

Vyplatí se koupit dítěti odrážedlo?

foto_add-34060

Detail produktu zde: /odrazedlo-s-vodici-tyci-mercedes-g350-d-black/

Samozřejmě že ano! Je to hračka, která vašemu dítěti poskytne spoustu zábavy - "Sám jsem se rozjel - skvělé! Tak kam teď? O! Vidím něco zajímavého, jedu tam!" :-), ale také podporuje jeho rozvoj. Dítě je při hře v pohybu, procvičuje své tělesné vnímání a rozvíjí své smysly. Při používání odrážedla se batole učí novým dovednostem, jako je nasedání a sesedání, odstrkování nohama, otáčení řídítky. Zlepšuje se motorická koordinace dítěte, což je nezbytné pro pozdější úspěšné učení se jízdě na kole. Odrážedlo lze používat doma, ale skvěle se hodí i na procházky.

 

Dárek pro roční dítě - je odrážedlo dobrý nápad?

 foto_add-22021

Jak jsme psali výše, dětské odrážedlo je ideální hračka - baví, učí a rozvíjí. Jako dárek k prvním narozeninám (pokud ho vaše dítě ještě nemá, samozřejmě) se určitě hodí, protože je snadné vybrat správnou velikost, a i když vaše dítě ještě není připravené na procházky s odrážedlem, určitě bude v blízké budoucnosti vykazovat známky připravenosti procházky s tímto parťákem.

Pro koho je odrážedlo určeno?

product-275

Detail produktu zde: /detske-odrazedlo-kolo-toyz-enduro-2018-mint/

Odrážedla jsou určena pro děti ve věku od 12 měsíců do cca 2 - 3 let - pak už je čas na první šlapací kolo. Vybírat můžeme z modelů se dvěma, třemi nebo čtyřmi koly. Důležitý je zde věk a schopnosti dítěte. Pro roční dítě je mnohem lepší volbou odrážedlo se čtyřmi koly, protože se na něj dítě dokáže postavit a učinit první pokusy o nasednutí, sesednutí a odstrčení, aniž by se odrážedlo a následně dítě převrátilo. O něco starší děti, které již umí poměrně dobře chodit, mohou zvolit odrážedlo se dvěma nebo třemi koly.

Ideální dětské odrážedlo - na co byste se měli při výběru tohoto vozidla zaměřit?

foto_add-32834

Detil produktu zde: /detske-odrazedlo-toyz-beeetle-pink/

Rozhodnutí padlo - pojďme koupit našemu dítku odrážedlo! Ale které byste si měli vybrat? Co byste měli zvážit při nákupu prvního odrážedla pro své dítě?

V první řadě je důležité dbát na bezpečnost a kvalitu provedení. Dětské odrážedlo by mělo být vyrobeno z bezpečných a odolných materiálů a mělo by být propracované do všech detailů. Prvky, které výrazně zvýší bezpečnost dítěte při jízdě na takovém vozidle, jsou například dobře tvarované sedlo, úchyty řídítek s ochranou proti sklouznutí dětských rukou a úhlový doraz řízení.

Doporučujeme vybírat z výrobků renomovaných značek, které mají s výrobou odrážedel pro děti bohaté zkušenosti, protože jimi nabízená řešení jsou obvykle nejen bezpečná, ale také odolná a vysoce funkční.

  • Ideální odrážedlo by mělo být přizpůsobeno dítěti. Věk batolete je zde samozřejmě užitečný, ale slouží pouze jako předběžné rozlišení. Mnohem důležitějším kritériem, kterým bychom se měli při výběru odrážedla řídit, je výška dítěte a úhlopříčka, tj. délka nohou měřená z vnitřní strany.
  • Nepřeceňujte nákup, protože dítě by to mohlo spíše odradit, než aby si jízdu užívalo.
  • Při výběru odrážedla se také vyplatí zkontrolovat její hmotnost. Ideální dětské odrážedlo by mělo být robustní, ale poměrně lehké, aby se na něm dítě mohlo snadno pohybovat.
  •  Bonusem navíc bude možnost nastavení řídítek, takže odrážedlo bude dítěti sloužit o něco déle.
  • Posledním prvkem, kterému doporučujeme věnovat pozornost při výběru ideálního vozidla pro malé dítě, jsou kola, která by se měla plynule otáčet. V ideálním případě by měla být vyrobena z pevného plastu potaženého měkkou gumou. To zajistí dobrou přilnavost a tichý chod - ten rodiče jistě ocení, zejména pokud má být odrážedlo používáno v domě nebo v bytě.